Spring til indhold

Wikiquote:Velkommen nybegynder

Fra Wikiquote

Velkommen til Wikiquote!

Det er rart at have dig med om bord. Vi er glade for, at du ønsker at hjælpe til med udviklingen af denne encyklopædi. Vi håber, at du vil nyde din deltagelse i Wikiquotes fællesskab lige så meget som vi gør. At bidrage med viden er en stor og vigtig opgave og jo flere vi er, desto bedre. Som ny bidragyder kan du hurtigt føle dig overvældet af projektets størrelse og tilsyneladende kompleksitet, men bare rolig. Det bliver nemmere og mere klart med tiden. Hvis du føler, at du har brug for hjælp, står der erfarne Wikipedianere til din rådighed, så du kan lære grundretningslinjerne i projektet at kende. Vi har valgt at vise nogle ressourcer nedenfor, som kan hjælpe din start. Held og lykke, og god fornøjelse – Wikipedias brugere

Som en indføring til redigering i Wikiquote kan du med det samme gå i gang med at læse vores Guide, hvor du får en introduktion til de grundlæggende redigeringsfunktioner.

Vi henviser til en række sider, som er vigtige og kan hjælpe dig – men fortvivl ikke, hvis du laver fejl eller ikke kan få det ønskede resultat. Du kan ikke komme til at ødelægge noget, for alle fejl kan rettes, og du kan nemt få hjælp til at løse problemer.


At finde rundt


Integrerede projekter

Mentorprogrammet

Vores "regler"

Helt overordnet er Wikiquotes regler kun udtryk for almindelig sund fornuft. Du behøver med andre ord ikke sætte dig ind i alle regler og normer for at skrive på Wikipedia. Det er dog en meget god idé kort at kigge på dem, der vedrører dig, og så ikke mindst disse fem overordnede principper:


Hvis du har brug for hjælp...

Der er to generelle måder at få hjælp til Wikiquote på: selvhjælp og assistance...

Selvhjælp involverer at læse hjælpe- og instruktionssiderne som denne på Wikipedia. Nogle meget informative selvhjælpssider er:

Hvis du går i stå, bliver forvirret eller omtåget, er der assistance til rådighed på Wikiquotes nybegynderforum og anmodningssider – brug disse når selvhjælp ikke har givet dig et svar:

Der er også lister over brugere, der vil hjælpe dig: