Spring til indhold

Villy Søvndal

Fra Wikiquote
Villy Søvndal

Villy Søvndal(født 1952)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Villy Søvndal (født 4. april 1952) er en dansk politiker som har repræsenteret Socialistisk Folkeparti i Folketinget fra 1994. Han blev valgt til landsformand for partiet ved en urafstemning i 2005. Siden hans tiltræden har meningsmålinger givet SF en næsten konstant stigende tilslutning, som foreløbigt toppede med over 9% i august 2007.
"Netop beherskelsen af den hurtige og veltimede one-liner er med tv-mediets dominas af enorm betydning. Den evne var der ikke rigtig nogle, der havde tiltroet Villy Søvndal, da han overtog ledelsen i SF, men det viste sig at være helt forkert. Han var sat i bås som den lidt kedelige fagpolitiker, men da rammerne falder bort boltrede han sig. Han nyder rollen som politisk leder og boltrer sig på en måde ingen havde troet," sagde Niels Krause-Kjær til Nordjyske Stiftstidende 26. august 2007.
Sit politiske engagement tilskriver Søvndal - bl. a. i radioprogrammet Løkkegaards 9. maj 2006 - ungdomsoplevelser som rygsæk-rejsende i Latinamerika og Østeuropa


Citater

 • Vil statsministeren redegøre uddybende for specialstyrkebasen Fort Bragg, der angiveligt er placeret under den grønlandske indlandsis?
  Sagt i Folketinget d. 16/8-04.[1]
 • Det kan godt være at George Bush kører i Harley Davidson, og at Anders Fogh kun må nøjes med en Puck Maxi, men det er ikke køretøjet, der bestemmer destinationen.
  Sagt i talen "Fra Minimalstat til Vasalstat - Tanker fra det andet Danmark", da Præsident George Bush Jr. var på besøg i Danmark juni 2005.[2]
 • Nu vil jeg gå ind og fortælle Bush at jeg ikke kan lide ham.
  Sagt, da Bush var på besøg i Danmark juni 2005.
 • Jeg vil invitere dig [Anders Fogh Rasmussen] med på en turné rundt til Danmarks sygehuse for at omvende statsministeren.
  Sagt ved Venstres landsmøde i 2007.
 • Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til. Hvis de har så dybe længsler om at leve i et religiøst diktatur, så kan de rejse til de lande i Mellemøsten, hvor et sådant diktatur findes. De må da for længst have forstået, at udsigten til, at noget sådan bliver til virkelighed her, er mindre end nul. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke tager af sted med det samme, hvis de har den type længsler!
  Sagt om Hizb-ut-Tahrir i Jyllandsposten, efter at han havde tilkendegjort sin mening om emnet på sin blog - februar 2008.
 • Det går jo i den helt rigtige retning netop nu. Stille og roligt haler vi ind på det borgerlige flertal. I en sådan situation er det helt afgørende, at vi står samlet som opposition.
  DR Nyheder, 18.01.2009.
 • Jeg er valgt som formand for SF, og sådan er det
  Sagt som indledning på pressemøde i august, kort tid før han meddelte sin afgang. Jyllands-Posten, d. 26/12-12

Referencer[redigér]