Spring til indhold

Pia Kjærsgaard

Fra Wikiquote
Pia Merete Kjærsgaard

Pia Merete Kjærsgaard(født 23. februar 1947)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Pia Kjærsgaard er en dansk politiker. Hun var med til stifte Dansk Folkeparti i 1995 og har været partiformand siden stiftelsen. Hun har siddet i Folketinget for Fremskridtspartiet 1984–1995, og siden 1995 for Dansk Folkeparti.


Citater

 • Fremmede formerer sig som kaniner
  Politiken, 15.10.1994.
 • Dump dem i Malmø!
  Kjærsgaard om flygtninge fra krigen i Irak
 • Vi har en religion i Danmark i det tusindårige rige, som Danmark er, og det skal vi holde fast i. Og derfor er det væsentligt, at islam ikke vinder frem i Danmark.
  Politiken.dk, 26. januar 2010.
 • Jeg synes at det er grotesk at man i folketinget kan have en, ja hun har jo ikke bare tørklæde på men det er jo et helt stativ, hun har på.
  Sagt i valgdebat i 2007 med Birthe Rønn Hornbech om Asmaa Abdol Hamid (EL)
 • Det har været nævnt, at den 11. september blev anledningen til en kamp mellem civilisationerne. Deri er jeg ikke enig. For en kamp mellem civilisationer ville jo betinge, at der var tale om to civilisationer, og det er ikke tilfældet. Der er kun én civilisation, og det er vores.
  Sagt under Folketingets åbning, 2.10.2001.
 • Nutidens indvandrere er for det meste mennesker fra den tredje verden og hovedsagelig muslimer, som ikke har nogen som helst vilje til at blive en del af danskheden. Tværtimod ankommer disse mennesker med bagagen fuld af noget helt andet. De kommer ofte med den dybeste foragt for alt vestligt, for alt dansk og for alt kristent. De kommer med bagagen fuld af mandschauvinisme, af rituelle slagtninger, af omskæring af pigebørn og af kvindeundertrykkende tøj og traditioner, som hører hjemme i den mørkeste middelalder. Og frem for alt ankommer mange med bagagen fuld af religionsfanatisme, bedreviden og arrogance.
  Årsmødetale, 2.10.1999
 • Det er umådeligt pinligt for alt og alle. (...) Det her forløb har været en fuldstændig amatøragtig farce. Vi kan ikke bare lade os nøje med, at justitsminister Brian Mikkelsen sender en pressemeddelse ud, hvor han meddeler det her. Jeg vil have nogle gode argumenter. (...) Jeg tror, at det her er en kattelem for de konservative, for at slippe ud af en selvskabt plage. Og jeg beklager, at værdikampen, som er så vigtig for det danske samfund, er landet som en maveplasker for de konservative.
  DR-Nyheder - 17.09.2009
 • Jeg tror, det vil overraske, at jeg blandt mine nærmeste venner har homoseksuelle, og at jeg er en stor ynder af hvidløg og asiatisk mad. Det lever vist ikke lige op til alle fordommene om DFere
  Sagt i Pia Kjærsgaards grundlovstale 2011
 • EU-Kommissionen løfter truende pegefingeren. Danmark må ikke indføre en permanent grænsekontrol. Vores toldere må ikke tjekke mistænkelige personer identitet. Kommissionen er i fuld gang med at gennemhulle grænsekontrollen. Mit svar til EU-Kommissionen er dette: Rend og hop! Bland jer dog uden om! Vi har ret til at beskytte vores egen befolkning. Hvis det er i strid med Schengen-aftalen ja, så må Danmark UD af Schengen-samarbejdet!
  Sagt i Pia Kjærsgaards grundlovstale 2011
 • Og jeg må bare fastholde, at islam er en politisk bevægelse. Bekender man sig til islam, har man bekendt sig til en anden lovgivning end den, som vi har i Danmark. Sådan er det bare. Ellers er man kætter set med Muhammeds øjne
  Interview i Morgenavisen Jyllands-Posten 2010.
 • Jeg synes, at islam med de tendenser, vi har set, med de fundamnetalistiske tendenser bør bekæmpes i allerhøjeste grad. Det er diktaturer, det er middelalderstater og jeg ønsker dem ikke i Danmark.
  Fra overfald på Nørrebro til 'klimatosser': 10 nedslag i Pia Kjærsgaards hæsblæsende karriere
  Interview i Morgenavisen Jyllands-Posten 2010.

Eksterne henvisninger[redigér]