Wikiquote:Sokkedukker

Fra Wikiquote
Spring til navigation Spring til søgning

En sokkedukke er en anden brugerkonto som bruges for at vildlede. Som et eksempel på overtrædelse af denne politik er at bruge to brugernavne til at stemme mere end en gang ved en afstemning eller på anden måde omgå Wikiquotes politikker og normer.

Alle folk må registrere sig med et brugernavn eller en brugerkonto hvorfra de kan redigere. Denne brugerkonto vil hen ad vejen opbygge en redigeringshistorik, som bliver en Wikiquote-"identitet", og som dermed hjælper andre brugere til at interagere og forstå personens interesser og synsvinkel.

Nogle folk opretter så en anden brugerkonto, selv om de har en primær konto. I de tilfælde bliver kontoen den med den længste historik og de fleste redigeringer. Der er få grunde til at have en anden konto, og en række som er forbudt, bl.a. ved kunstigt at skabe en illusion om større tilslutning til en sag, til at vildlede andre, til kunstigt at skabe stridigheder eller til at omgå en igangværende blokering. Misbrug af en brugerkonto kan resultere i blokering.

Hvis nogen bruger flere brugerkonti, anbefales det at tilføje links mellem dem, så det nemt kan afgøres om kontoen tilhører én person, og for at afværge mistanke om sokkedukker.