Uffe Ellemann-Jensen

Fra Wikiquote
Spring til navigation Spring til søgning
[[Fil:|thumb|Uffe Ellemann-Jensen]]

Uffe Ellemann-Jensen(1941-2022)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Uffe Ellemann-Jensen blev født i Haarby på Fyn 1. november 1941 og døde i 18. juni 2022 i København. Han er søn af MF Jens Peter Jensen. Cand.polit. fra Københavns Universitet. Arbejdede i en årrække som journalist i blandt andet Danmarks Radio. Ellemann-Jensen var formand for partiet Venstre i årene 1984-1998. Han var udenrigsminister i Poul Schlüters regering fra 1982-1993. Han trådte af som Venstres formand og statsministerkandidat, da det ikke lykkedes ham at føre Venstre til en valgsejr ved Folketingsvalget i 1998.


Citater

  • If you can't join them, beat them.
    Om Maastricht-aftalens forkastelse og Danmarks europamesterskab i fodbold (1992).
  • Jeg er træt af jeres flæberi, og jeg er træt af at blive svinet til i jeres spalter. Stop flæberiet og læg sag an imod mig - hvis I tør!
    Sagt til Morgenavisen Jyllandsposten i striden om karikaturtegningerne om muhammed bragt i Jyllandsposten 30.09.05 og som skabte konflikter i den muslimske verden 2005-06. Ellemann mener at de bevidst har købt tegningerne, Jyllandsposten siger at det er løgn, og hænger ham ud i forbindelse med en DR-dokumentar om Muhammedkrisen. 2008.

Tilskrevet[redigér]

  • Den er hjemme!
    Under valgkampen i 1998 efter flere meningsmålinger, da Uffe Ellemann-Jensen var så selvsikker, valgte mange alligevel at stemme socialdemokratisk. Derefter forlod Uffe Ellemann-Jensen posten som formand for Venstre, og Anders Fogh Rasmussen blev formand. Citatet "Den er hjemme!" er en avis-overskrift i Ekstra Bladet Uffe Ellemann-Jensen udtaler selv i talkshowet Meyerheim 20-09-2006 at han aldrig har sagt de ord.