Spring til indhold

Suzanne Brøgger

Fra Wikiquote
Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger(født 1944)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Suzanne Preis Brøgger Zeruneith (født 18. november 1944 i København) er en dansk forfatter og debatskabende essayist. Hendes forfatterskab er en afspejling af mentale strømninger i Danmark i de sidste årtier af det 20. århundrede. Ofte balancerer forfatterskabet på kanten mellem fiktion og virkelighed, og veksler mellem genrerne essay og roman. Suzanne Brøgger, der er datter af direktør Ove Preis (1920-69) og Lilian Henius (1921-93), har siden 1997 været medlem af Det Danske Akademi.


Citater

Creme Fraiche (1978)[redigér]

  • Alting kan først lade sig gøre, når man bliver voksen. Man kan først blive barn, når man er voksen. Jeg har heller ikke i sinde at forpasse chancen.

Jadekatten (1997)[redigér]

  • På ægte kvindemaner ville hun ikke sige, hvad hun ville have og dermed miste muligheden for at beklage sig over det, hun fik.

Øvrige citater[redigér]

  • Kærlighed er streng opøvelse i ynde, dristighed, uselviskhed og generøsitet, og dens højeste udtryksform er [eksperimenterende] leg.
  • Kærlighed er, når jeg ser over på divanen og opdager, at han ligger der endnu efter seksten år.
  • Objektivt set er man jo kun tilfreds nogle få minutter. Resten af tiden består af liderlighed, savn, mangel, skuffelse, frustration, ensomhed, afvisning og forkastelse.
  • Hvis folk bare ville forholde sig til deres liv med samme opmærksomhed og identitet som den, med hvilken en teaterinstruktør iscenesætter en forestilling, så ville menneskene være meget lykkeligere.
  • De store definerer fremtiden, vi debatterer den. Den store verden er en slagmark, Danmark er en diskussionsklub.

Eksterne henvisninger[redigér]