Spring til indhold

Sly 3: Honor Among Thieves

Fra Wikiquote
Se artiklen om
Sly 3: Honor Among Thieves
Wikipedia.

Sly 3: Honor Among Thieves (også kendt i PAL-regioner som Sly 3: Honour Among Thieves, eller blot Sly 3) er et PlayStation 2-spil fra 2005. I 2010 blev spillet sammen med sine to efterfølgere integreret i PlayStation 3 spillet The Sly Collection.

Hele Cooper-banden[redigér]

Sly Cooper[redigér]

  • Hør her amøber... så skrider I, fra i dag af er denne bar Cooper-bandens område!
  • Goddag diverse kødhoveder... og frue. Har I alle lyst til lidt motion?
  • Og jeg er væk.
  • (pirataccent) Argh, jeg glemte min anden blyant til Scantron-testen!
  • Gider du at lade vær med at få vagterne til at prøve at slå mig ihjel?

Dr. M[redigér]

  • (taler i telefon) Ja... Vandlækage i laboratoriet?! Jeg er på vej ned. Åh, og få fat i viceværten til laboratoriets elevator. Richards har sjusket.

Politiassistent Carmelita Fox[redigér]

  • Ingen gør min forbryder noget!
  • Rør dig ikke, eller jeg zapper dig!
  • Jeg er politiassistent Carmelita Montoya Fox.

Dialoger[redigér]

Prolog: Begyndelsen til enden[redigér]

Sly Cooper: [fortæller] Det er som de altid siger... ens liv passerer virkelig revy. Der var det hele. Hele vejen tilbage til min barndom. Som barn i en familie af mestertyve var jeg den næste i rækken til at føre navnet Cooper videre. Men skæbnen havde andre planer. Min barndom blev stjålet fra mig, da en bande angreb vores hjem. Børnehjemmet jeg landede på, var ikke så dårligt igen. Det var der, jeg mødte mine venner for livet – Bentley, der altid har været hjernen... og Murray, han er ham der for tingene gjort. Vi holdt sammen gennem årerne og vores evner, vores rygte som tyve blev større med hvert kup vi troede, at de gode dage aldrig vil få en ende, og at heldet altid ville være med os... hvad der bare gjort tingene sværere da vi til sidst blev indhentet af skæbnen. Så mødte jeg den her fyr, McSweeney som påstod, at have været med i min fars bande dengang de var på toppen. De ordnede jobs over hele verden og fik samlet en ret stor del af uvurderligeting. Det var på det tidspunkt, at McSweeney fortalte mig alt om Coopers Boks. Min far havde åbenbart, som alle mine forfædre, gemt sine værdier på et hemmeligt sted. Hver af dem havde forøget formuerne gemt bag en dør som, hvis McSweeney's historie er sand, kun kan åbnes af en Cooper. Ved hjælp fra nogle velplacerede stikord fra McSweeney, satte vi ud mod den hemmelige ø, hvor boksen var gemt. Da vi ankom, fandt vi ud af at en, der kaldte sig Dr. M allerede havde installeret sig på øen. Det så ud som om, at han forsøgt at åbne den i årevis, alt i mens han blev mere og mere frustreret over sine mislykkede forsøg og mere paranoid som årtierne gik. Han havde bygget sig en hel fæstning lige så lukket som Fort Knox. Det vil kræve præcision og kreativitet at komme ind på det sted, og så vil det tage en hel hær af førsteklasses tyve. Det bliver ikke nemt at finde og samle så meget talent, men for at komme ind i Coopers Boks og hente min arv, var jeg villig til at betale prisen.

En frygtens opera[redigér]

Sly Cooper: Det at komme ind i et pengeskab i verdensklasse kræver et Team af verdensklassetyve. En gruppe specialister, hvor hvert medlem bidrager med deres eget særlige talent. Det var tydeligt, at vi fik brug for Murray. Vi savnede ikke kun vores gamle ven, men hans brutale styrke havde tidligere hjulpet os ud af en hel del kniber. Murray følte skyld, da Bentley blev såret under Clockwerk-sagen, og forlod til sidst teamet. Vi forsøgte at trøste ham, men han måtte ud for sig selv. Han sagde, at han ville "finde sit åndelige center". Vi hørte, at Murray endte i det indre Australien, hvor han gennem en aboriginal Guru studerede en mystisk kunst kaldet Drømmetiden. I alle tilfælde gik det rimelig godt, og hans lærer sendte ham ud på forskellige rejser på kloden så han kunne fuldføre sin træning. Ifølge de seneste rapporter, er Murray blevet set i smukke Venedig i Italien, men hvad han laver der er et mysterium. Jeg håber bare ikke, at han støder ind i den lokale mafia-boss Octavio. Den fyr var en ægte kendis i sit område under sin opvækst. Alle var vilde med hans operasang. Han var som skabt til at blive den næste stor tenor. Men netop som hans karriere var ved at komme i gang, ændrede musiksmagen – pludselig drejede alt sig rockmusik, og der var ingen der gad at høre opera mere. Der var nogle få fans der hang med, og det var disse gangstere der førte ham ind i forretningen. At tage ind på den dyrs territorium var farligt, men det var det værd, for at få rettet op på det der med Murray.

Murray: Vær hilset gamle... [får øje på Carmelita] Politiassistent Fox! Mand, du er med igen!
Sly: Virker det mandehul begge veje?! [han og Murray skynder sig ned i gennem mandehullet]
Carmelita: Sådan, skjul dig i kloaken som den rotte du er!

[Sly og Murray kommer op via et andet mandehul tværs over byen]

Sly: Tak for flugten, jeg står i gæld til dig igen.
Murray: Naturligvis, Søger. Vi har alle brug for fred.
Sly: Hør her, Murray... vi har brug for dig i teamet. Det der med Bentley var ikke din skyld. Han beskylder ikke dig for kørestolen.
Murray: Beklager, Sly, jeg har valgt en anden vej. Min guru bad mig om at slippe mig selv og ikke vende tilbage, før det sorte vand var klart, så jeg bliver her.
Sly: Er du sikker på at, han ikke bad dig skride og ikke komme tilbage, før du havde fået renser filtret?
Murray: Kom nu! Jeg er på en ægte åndelig mission!
Sly: Undskyld, undskyld... (sukker) fortæl det hele, jeg har savnet dig min ven.
Murray: Godt, det er en lang og vild historie. ...Har du noget tyggegummi?
Bentley: Murray nægter at komme tilbage til banden før hans engagement med Guruen er fuldført. Om vi vil eller ej, er vi nødt til at tage os af Venedigs tjæreprobelmer foran os, øh, som Murray siger det, "få det sorte vand til at løbe klart". Takket være politiassistent Fox's fine detektivarbejde, ved vi at Don Octavio på en eller anden måde er indblandet. Da vi ikke er lovens håndlangere, må vi tackle situationen på en mere direkte facon. Først bryder vi ind i Octavios operahus. Skjuler han noget, finder vi det. Vi bør også holde et skarpt øje med Don. Lidt fotos der beviser at han står i forbindelse med tjæren, kan være nok til at få den gamle gangster af vejen. I mellemtiden vil jeg naturligvis overvåge de lokale kommunikationsfrekvenser. Med lidt held, så får vi fat i nogle gode efterretninger.

Episode 6: Ære blandttyve[redigér]

Sly Cooper: Bentley, er du der?
Bentley: Ja, min ven
Sly Cooper: Jeg er på vej ind i boksen..., og du Murray og Murray kommer med mig. Vi er et hold, en familie. Vi bør gøre det her sammen
Bentley: OK, jeg kommer straks... makker.
Murray: Flot! Vi får Panda King til at give vognen et skub! Er du klar Sly? Vi er tæt på topen!
Panda King: [antænder fyrværkeriraketternes lunte] Lunten er antændt!
Murray: Spænd dig fast, Bentley... Vi skal i luften! [vognen bliver skudt i luften] Juuhl! [vognen lander på platformen ved Coopers Boks]
Bentley: Det gør vi ALDRIG igen.