Spring til indhold

Richard Feynman

Fra Wikiquote
[[Fil:|thumb|Richard Feynman]]

Richard Feynman(1918 - 1988 )

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Richard Feynman var en af de mest indflydelsesrige amerikanske fysikere i det 20. århundrede, med uvurderlige bidrag til teorien for kvanteelektrodynamik. Han var en forelæser og amatørmusiker, han bidrog til udviklingen af atombomben, og blev senere medlem af den kommission der undersøgte Challenger-ulykken.


Citater

Feynman 1984
  • Det er svært at formidle den rigtige følelse af skønheden, den dybe skønhed, ved naturen, til dem der ikke forstår matematik... Hvis du vil lære noget om naturen, hvis du vil påskønne naturen, er det nødvendigt at forstå det sprog hun taler.
    To those who do not know mathematics it is difficult to get across a real feeling as to the beauty, the deepest beauty, of nature ... If you want to learn about nature, to appreciate nature, it is necessary to understand the language that she speaks in.
  • Hvad jeg ikke kan skabe, kan jeg ikke forstå.
    What I cannot create, I do not understand.
  • Jeg kan leve med tvivl, usikkerhed og ikke at vide noget. Jeg synes det er meget mere interessant at leve uden at vide noget, i stedet for at betro mig til svar som muligvis er forkerte. Jeg har omtrentlige svar og mulige overbevisninger og forskellige grader af sikkerhed omkring forskellige ting, men jeg er absolut ikke sikker på noget som helst og der er mange ting som jeg ikke ved noget som helst om, som f.eks. om det betyder noget at spørge om hvorfor vi er her og hvad det spørgsmål egentlig betyder. Jeg vil måske tænke over det en lille smule, men hvis jeg ikke kan finde ud af det, så vil jeg gå i gang med noget andet i stedet for. Men jeg behøver ikke kende svaret. Jeg er ikke bange for ikke at vide ting, for at være fortabt i et gådefuldt univers uden et formål — hvilket måske er hvordan verden egentlig er, så vidt jeg kan se. Det skræmmer mig ikke.
    I can live with doubt, and uncertainty, and not knowing. I think it's much more interesting to live not knowing than to have answers which might be wrong. I have approximate answers, and possible beliefs, and different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything, and in many things I don’t know anything about, such as whether it means anything to ask why we’re here, and what the question might mean. I might think about a little, but if I can’t figure it out, then I go to something else. But I don’t have to know an answer. I don’t feel frightened by not knowing things, by being lost in a mysterious universe without having any purpose, which is the way it really is, as far as I can tell, possibly. It doesn’t frighten me.

Eksterne henvisninger[redigér]