Spring til indhold

Poul Nyrup Rasmussen

Fra Wikiquote
Poul Nyrup Rasmussen

Poul Nyrup Rasmussen(15. juni 1943)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Poul Nyrup Rasmussen er søn af arbejdsmand Oluf Nyrup Rasmussen og rengøringsassistent Vera Nyrup Rasmussen, dansk socialdemokratisk politiker og statsminister fra 25. januar 1993 til 27. november 2001.


Citater

 • Jeg blev spurgt af fjernsynet udenfor, om jeg synes, stemningen i denne debat havde været hadsk - det kommer an på, hvordan man ser på det: Når man diskuterer så principielle spørgsmål, som vi har diskuteret i dag om menneskesynet, om at der skulle være forskel på, hvorvidt man nu har aner tilbage fra et fremmed land, eller man ikke har, selv om man er dansk statsborger - så kan jeg godt forstå, at der bliver sagt meget barske ting heroppe fra om Dansk Folkeparti. Jeg synes, at de alle sammen var velbegrundede. Derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset, hvor mange anstrengelser, man gør sig - set med mine øjne – stuerene, det bliver I aldrig!
  Sagt ved Folketingets åbningstale, oktober 1999. http://www.stm.dk/_p_7628.html
 • Hos os er det ikke tegnebogens tykkelse, der bestemmer mængden af velfærd.
  Nytårstalen 1997
 • Nogle, ved jeg, spørger sig selv: "Hvad skal der blive af mig - er der plads til mig? Hvordan sikrer jeg mine børns fremtid? Har jeg stadig et arbejde? Kan jeg bruges?" Mit svar er: "Ja der ER og bliver brug for alle - hvis vi fortsat holder sammen om at udvikle vores samfund på fællesskabets grundlag og ikke egoismens.
  Nytårstalen 2000
 • Jeg skal ud og stemme, det må være det, Snart er ham Fogh Rasmussen Passé
  Fra valgsangen "Det bliver en god dag", 2007
 • Tiden er kommet til at skabe rammer for et arbejdsmarked, der giver mere plads og mere rum for hensyn til familien. Alt for mange børnefamilier lever i dag et hektisk liv, nogle måske mere hektisk end godt er. Vi har alle set unge forældre - oftest er det jo moderen - komme cyklende til daginstitutionen i det tidlige morgenmørke med de små søvndrukne bag på cyklen. Kan vi ikke gøre det lidt bedre?
  Nytårstale 1997/98 som Statsminister. [1]
 • Det står fuldstændig klart, at man ikke kommer godt fra at spise kirsebær med folk som Goldman Sachs, medmindre man er ekstremt velpåklædt til det. Og det var vi ikke.
  Til Magnus Barsøe og Finans den 26. maj 2016 [2].