Spring til indhold

Nico Perrone

Fra Wikiquote
[[Fil:|thumb|Nico Perrone]]

Nico Perrone(født 27. april 1935)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Nico Perrone er en essayist, universitetsprofessor, foredragsholder og journalist. Han har været gæsteprofessor på Roskilde Universitet (siden 1991), på Handelshøjskolen i København (1992, 1993) og på Københavns Universitet (2003). Han har udgivet en snes bøger og tusindvis af artikler i Italien, Danmark, Schweiz og USA.


Citater

Nico Perrone 2007
  • Længe havde jeg gået med tanker, som var rettet mod Skandinavien. Måske kulturelle påvirkninger, filtreret gennem min mor, som jeg var knyttet til gennem et dobbelt kærlighedsbånd (hun blev født flere hundrede kilometer nord for det sted, hvor jeg har levet det meste af mit liv). Måske behovet for en dyb og ikke forstilt følsomhed, eller behovet for et borgerligt liv, byggende på respekt for næsten, eller måske aspirationer mod den smule gennemførlig socialisme, som i disse lande virkelig er opnået-omend med nogen posthum fortrydelse (s. 7).
  • Netop derfor følte jeg den dialog så dybt-som jeg havde mellem 1990 og 1993-på Roskilde Universitetscenter og Handelshøjskolen i København med de studerende og kolleger [...]. Den viderebringes på disse sider på rugged and ready English, som den virkeligt formede sig (s. 7).