Spring til indhold

Karen Jespersen

Fra Wikiquote
[[Fil:|thumb|Karen Moustgaard Jespersen]]

Karen Moustgaard Jespersen(1947-)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Karen Moustgaard Jespersen er cand.mag., forfatter og socialminister i Regeringen Anders Fogh Rasmussen II. Hun har tidligere besiddet den samme post som socialdemokrat i perioden 1993-2000. Siden 1. februar 2007 har hun været folketingskandidat for Venstre.
Hun har særlig markeret sig i debatten om indvandring og integration, bl.a. med bogen Islamister og naivister (2006), som hun har udgivet sammen med sin ægtefælle Ralf Pittelkow. I bogen gør parret op med multikulturalismen. Indtil oktober 2006 var hun medlem af Socialdemokraterne.

Citater

  • Jeg indrømmer, at det har fået en lidt odiøs klang at sende dem ud på en øde ø , men det er bestemt en mulighed. der skal undersøges. De instrumenter, vi har i dag, er ikke tilstrækkelige, fordi de kriminelle asylsøgere kommer fra lande, hvorfra der også kommer ægte asylsøgere.
    Sagt i 1990´erne, da hun var socialdemokratisk social- og udlændingeminister, og mødte kritik for hendes forslag, om at de kriminelle asylansøgere skulle flytte ud på en øde ø.
  • For mig er det fuldstændig uforståeligt, at det skulle være specielt progressivt at være imod den stramme udlændingepolitik og ligge under for frihedsfjendske og kvindeundertrykkende værdier, bare fordi de kommer fra grupper af indvandrere.
  • Jeg mener, at Venstre sikrer en større lighed og solidaritet. Anders Fogh Rasmussen taler meget om samfundets sammenhængskraft. Det er et afgørende pejlemærke for mig, at der bliver ført en politik, der sikrer samfundets sammenhængskraft.""Venstre er et parti, der står vagt om grundlæggende liberale frihedsværdier. Ytringsfrihed, demokrati og kvinders ligestilling. Samtidig lægger det vægt på betydningen af et stærkt velfærdssamfund. Målet er personlig frihed og at den enkelte tager ansvar for sig selv - men forudsætningen er et godt velfærdssamfund. Den dobbelthed repræsenterer Venstre, og derfor blev det dem.
    Sagt da hun efter 4 måneders løsgang melder sig ind i Partiet Venstre, Februar 2007.
  • Frit valg og private leverandører af velfærdsydelser skræmmer ikke - det afgørende er, at der er et ordentligt indhold.