Spring til indhold

Hjælp:MediaWiki

Fra Wikiquote
Denne artikel er en hjælpeside på den danske Wikiquote.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikiquote og eventuelt tekniske vejledninger til brug på denne. Brugere anbefales at læse vejledninger, men intet af indholdet skal tages for en norm. Du må gerne ændre denne side, efterhånden som det bliver nødvendigt, men sørg for at være mere varsom end normalt, da vi ønsker at holde vores vejledninger pålidelige. Annoncér gerne større ændringer, før du indsætter dem, på denne artikels diskussionside.

MediaWiki er den software Wikiquote kører på, MediaWiki er skrevet i PHP specielt til Wikipedia. MediaWiki er udgivet under GNU General Public License. Se også Speciel:Version.

Du kan finde koden på SourceForge.net.

Hvis du finder fejl i koden eller hvis du har forslag til ekstra features så meld dem på MediaZilla.

MediaWiki navnerummet

[redigér]

MediaWiki navnerummet er en mekanisme der mulliggør at man kan redigere teksterne i Wikipedias brugergrænseflade direkte. Alle beskeder i $wgAllMessagesDa i LanguageDa.php svarer nu til en side i MediaWiki navnerummet.

For instruktioner om hvorledes dette navnerum bruges, se Meta-Wikipedia:MediaWiki namespace.

  • Alle beskeder -- en stor tabel med alle de tekster der kan ændres

Redigeringer i MediaWiki navnerummet er normalt forbeholdt administratorer, da ændringer i nogle af felterne kan få Wikipedia til at holde op med at virke, hvis man skriver noget forkert.

Hvis du ikke er administrator, men godt kunne tænke dig en ændring lavet, så lav en kommentar på den tilhørende diskussionsside.

Seneste ændringer

[redigér]

På følgende links kan du se de seneste ændringer i de to namespaces: