Spring til indhold

Hjælp:Hvordan starter jeg en side

Fra Wikiquote

Her er forklaringen på hvordan man starter en Wikiquote side. Du kan også læse siden om hvordan man redigerer en side, hvis du vil vide de mere avancerede detaljer.

Starte en side fra et eksisterende link[redigér]

Når du vil starte en ny side, skal du starte fra et link til den nye side. Når du læser citatsamlingerne på Wikiquote vil du se, at nogle af linkene er røde, dette er link til sider som ikke er skrevet endnu. Klik på et rødt link, så vil du komme til en side hvor der står "Skriv din tekst til den nye side her." Bare slet den tekst og erstat den med din artikel. Når du er færdig så tryk på "Gem side" knappen i bunden af siden. (brug "Forhåndsvisning" knappen, hvis du vil se hvordan siden kommer til se ud, inden du gemmer den.)

Lave et link til en ny side[redigér]

Mens du skriver i en citatsamling, kan du hvis du så vil starte et nyt kapitel, så put titlen i dobbelte kantede paranteser, [[sådan her]]. Det kalder vi for "wikified" tekst. Når du gemmer teksten så vil ordet enten magisk linke til en allerede eksisterende side, eller ordet vil blive til et rødt link der linker til en side, der ikke er skrevet endnu ligesom beskrevet ovenover.

Hvis du vil starte på et helt nyt emne, så er det nok en god ide først at bruge "Søg" funktionen (findes øverst på siden eller ude til venstre) og se om nogen allerede har påbegyndt en citatsamling om emnet eller om noget der ligner. Hvis ikke, så kan du finde et relateret emne (ofte en generel kategori som Kategori:Politikere eller Kategori:Forfattere), redigere den side, og på et passende sted placere titlen på den citatsamling du vil skrive, husk at din titel skal være i dobbelte firkantede parenteser, [[sådan her]]. (Når du navngiver din side er det en god ide at følge vores regler om navngivning.) Så trykker du på "Gem side" i bunden af siden. På den side du lige har redigeret skulle du nu kunne se et rødt link som du kan trykke på. Tryk på det og gå i gang med et skrive din nye side.

Note! Husk på at Wikiquote er en samling af citater. Du deltager i opbygningen af en fri, brugbar-for-alle database af information. Alt hvad du skriver er automatisk omfattet af GNU Free Documentation License; det kan du kun gøre hvis du ejer ophavsretten (det gør du automatisk hvis du skrev det), eller hvis materialet er offentlig ejendom (d.v.s. ikke beskyttet af ophavsret).
Du må aldrig lægge ophavsretligt beskyttet materiale på Wikiquote uden tilladelse.