Spring til indhold

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (film)

Fra Wikiquote

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer er en film fra 2002 som er baseret på romanen af samme titel fra 1998, som er skrevet af J.K. Rowling. Filmen blev instrueret af Chris Colombud, skrevet af Rupert Grint og havde premiere den 22. november, 2002.

  1. Instrueret af Chris Columbus. Manuskript af Steve Kloves, naseret på bogen af samme titel af J. K. Rowling.

Dialoger[redigér]

Draco: Fedt at være i <adjektiv ikke fundet>, Potter, ikke Potter? Du kan ikke engang gå ind i en boghandel uden at komme på forsiden.
Ginny: Lad ham være
Malfoy: Hvad så, Potter, har du fået dig en kæreste? [Dracos far Lucius Malfoy lægger sin sølv slangestok på hans skulder]
Lucius: Så, så, Draco. Du skal lege pænt. Ah, hr. Potter. Lucius Malfoy. Så mødes vi endelig. [løfter op i Harrys hår med sin sølv slangestsv for at se hans ar] Med få lov? Dit ar er legendarisk. Ligesom den troldmand der gav dig det.
Harry: Voldemort dræbte mine forældre. Han var bare en simpel morder.
Lucius: Hm. Du må være meget modig siden du nævner hans navner eller meget tåbelig.
Hermione: Frygten for et navn er kun med til at øge frygten for det, man er bange for.
Lucius: Og du må være frøken Granger. Ja, Draco har fortalt mig alt om dig og dine forældre. Mugglere, ikke sandt? [skuer de andre Weasley'er] Lad mig... rødt hår, bøvede ansigtsudtryk... En [tager en gammel slidt bog opad Ginny Weasleys keddel] lurvet antikvarisk bog... I må være Weasley'erne
Arthur: Unger, det er jo et gale hus. Lad os gå uden for.
Lucius: Nå, da, da, Weasley senior.
Arthur: Lucius.
Lucius: I har vist travlt i ministeriet, Arthur, med alle ekstra ransagninger? Jeg håber du får overtidsbetaling. Men at dømme efter denne her, er det vist ikke tilfældet. Hvad hjælper det, at man er en skændsel for troldmandsstanden hvis man ikke engang bliver godt betalt for det?
Arthur: Vi to har meget forskellige meninger om, hvad der er en skændsel for troldmandsstanden, Malfoy.
Lucius: Tydeligvis. At omgås Mugglere. [lægger bogen tilbage sammen med en sort bog Harry er den eneste der lægger mærke til det] Og jeg da troede, at din familie ikke kunne synke dybere. Vi ses på kontoret. [ går ud af boghandlen]
Draco: Vi ses på skolen [følger efter sin far]

Snape: [læser en avis] I blev set af intet mindre end syv Mugglere. [smider avisen] Har I nogen anelse om, hvor alvorligt det her er? På grund af jer to, risikere vores verden at blive afsløret. For ikke at tale om de skader I har påført vores sjældne Slagpoppel, som har stået længe på området før I to blev født.
Ron: Ikke for noget, professor Snape. Jeg tror den lavede mere skade på os.
Snape: VÆR STILLE! Jeg forsikrer jer, at hvis I boede på Slytherin og jeres skæbne lå i mind hænder, så skulle I begge to sendes med toget hjem. I nat. Men desværre–
Dumbledore: Det skal de ikke. [Professor Dumbledore, professor McGonagall står ved døren]
Harry: Professor Dumbledore, professor McGonagall
Snape Hr. rektor, disse drenge har groft overtrådt særloven om mindreårig udøvelse af magi. Og derfor–.
Dumbledore: Jeg er godt bekendt med vores særlove, Severus. Jeg har selv skrevet en del af den. Desuden, som leder af Gryffindor-kollegiet, er det professor McGonagall der afgør hvilke konsekvenser det får.
Ron: Vi går op og henter vores ting så.
McGonagall: Hvad er det, du taler om hr. Weasley
Ron: De vil jo bortvise os, ikke?
McgonaGall: Ikke i aften, hr. Weasley. Men jeg må understrege overfor jer begge to alvoren af det I har gjort. I aften skriver jeg til jeres familier, og I får begge to eftersidning.

[Draco og Harry forklædt som Goyle og Ron som Crabbd]

Draco: Sæt jer så ned. Man skulle ikke tro, at Weasley'erne var fuldblods sådan som de teer sig. De er en skamplet for hele troldmandsverdenen. [Ron knytter sin næve]
Ron: Mavepine.
Draco: Ved I hvad, det overrasker mig, at Profettidene ikke har skrevet om alle disse angreb. Jeg går ud fra, at det er Dumbledore der prøver at lægge låg på. Min far har altid sagt, at Dumbledore er det værste der nogensinde er sket for det her sted.
Harry: Du tager fejl!
Draco: Hva'? Synes du måske, at der er nogen her der er værre end Dumbledore? Nå? Synes du?
Harry: Harry Potter.
Draco: Godt svar, Goyle. Du har fuldkommen ret. Sankt Potter. Og tænk, at alle folk tror, at han er arvtager til Slytherin.
Harry: Men du må da have en eller anelse om, hvem der står bag.
Draco: Det ved du, at jeg ikke har Goyle. Det sagde jeg i går. Hvor mange gange skal jeg sige det? Men min far har fortalt mig noget. Det er halvtreds år siden at kammeret blev åbnet. Han ville ikke sige hvem der åbnede det, kun at de blev bortvist. Og sidste gang Hemmelighedernes Kammer blev åbnet, dødede en mudderblod. Så er det kun et spørgsmål om tid, før en af dem bliver dræbt den her gang. Spørger man mig, håber jeg, det bliver Granger. [Ron farer op fra sofaen, Harry prøver at holde ham i ro]
Draco: Hvad er der i vejen med jer to? I opfører jer så... mærkeligt.
Harry: Det er hans mavepine. (til Ron) Slap af. [Ron ser, at Harry's ar er ved at komme til syne]
Ron: (stille) Aret! [Harry ser, at Rons røde hår er ved at komme til syne igen]
Harry: (stille) Håret! [Draco ser Harry og Ron fare ud af Slytherin-kollegiets opholdsstue]
Draco: Hvor skal i hen?