Erhard Jakobsen

Fra Wikiquote
[[Fil:|thumb|Erhard Jakobsen]]

Erhard Jakobsen(1917 - 2002)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Erhard Villiam Jakobsen var dansk politiker, borgmester, minister og partistifter. Han blev født i Grene ved Billund, søn af murersvend Knud Christian Knudsen. Han blev student 1936 fra Lyngby statsskole og cand.polit. i 1946.


Citater

 Erhard Jakobsen, leder af Centrumdemokraterne, der havde besøgt Sydafrika vendte hjem med en erklæring om, at Soweto var at sammenligne med Ølstykke, og at der i hvert fald ikke var nogen grund til boykot af apartheidregimet. 

  • Det er bedre at lugte af hest end af hash.
  • Denne regering går af på et grundlag, som er fuldstændig uværdigt. Hvis man ville have fat i mig, kunne man få fat i mig. Når man siger man har ringet hjem hele formiddagen, hvorfor sender man så ikke en bil, det ta'r tolv minutter, at få fat i mig. (...) Det er jeg da ligeglad med. Når de siger at de har prøvet af ringe til mig hele dagen, hvorfor sender de så ikke en bil ud? (...) Jamen hvis det er så vigtigt; hvis regeringen ikke er mere værd, at man ikke kan sende en bil ud, all right; så er det ikke min vurdering. Man har intet gjort for at få fat i mig, det er sandheden. Det vidste de godt. Jeg sad ude i min bil hele dagen, fordi der ikke var mere benzin på bilen. (...) Jeg har siddet hjemme i mit hus hele formiddagen. På rådhuset; de kunne bare have ringet til rådhuset, så ville de have fået fat på mig. (...) Det kommer slet ikke sagen ved. Det skal bare ikke hedde sig, at jeg i ligegyldighed sidder derhjemme. Man har ikke forsøgt at få fat i mig, for så kunne man have fået det. (...) Det kommer slet ikke sagen ved om jeg var ked af det! (...) Om jeg var?! Jeg ville have stemt ja for dette forslag uden videre. Det er slet ikke et forslag, der interresser mig. Jeg har ikke fået besked.
    En sur Erhard Jakobsen svarer på spørgesmål om hvorfor han kom for sent, og bragte regeringen i mindretal. 1973