Spring til indhold

Emmelie de Forest

Fra Wikiquote
Emmelie de Forest

Emmelie de Forest(1993 - )

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Emmelie Charlotte-Victoria de Forest (født 28. februar 1993 i Randers og opvokset i Mariager), bedre kendt som Emmelie de Forest, er en dansk sangerinde. Hun vandt for Danmark ved Eurovision Song Contest 2013 i Malmö med sangen "Only Teardrops" skrevet af Lise Cabble og Julia Fabrin Jakobsen og produceret af Thomas Stengaard. Emmelie de Forest skrev i marts 2013 under på en pladekontrakt hos Universal Music og udkom med sit første album i foråret 2013. Sangen "Rainmaker", der er skrevet af Emmelie de Forest, Jakob Schack Glæsner og Fredrik Sonefoss, blev udvalgt som den officielle sang til Eurovision Song Contest 2014.


Citater

  • Jeg er udadvendt og god til at møde nye mennesker, og så synes jeg, at jeg er en god ven overfor mine venner.
  • Jeg hedder Emmelie Charlotte-Victoria de Forest. Og ja, jeg ved godt at jeg har sådan et lidt mærkeligt navn, men det er fordi at min tipoldemor var dronning Victoria af England. Jamen, det er rigtigt. Hendes søn, kong Edward VII, han var lidt en bandit og fik flere børn ved siden af hans kone. Så han fik min farfar med en østrigsk prinsesse. Altså selvom at min families baggrund er sådan lidt sjov, så har jeg haft en fuldstændig normal opvækst. Jeg er født i Randers og har synget og optrådt hele mit liv. Nu for tiden, der arbejder jeg i en bager, for at spare op til musikken og mere sangundervisning. Jeg har valgt at synge "Only Teardrops", fordi at jeg synes det er en meget smuk sang med et utrolig godt budskab. Og jeg tror og håber, at vi vil kunne vinde det hele med den her sang.
  • Only Teardrops har en rigtig god melodi, tekst og tempo. Den er både melankolsk, men den giver også håb for fremtiden, hvis man vil give det hele en chance til og ligge fortiden bag sig.
  • Det har altid været en drøm for mig at deltage i Eurovision. Jeg husker specielt dengang, [da] Brødrene Olsen vandt i Stockholm [den 13. maj 2000], og hvor flot de blev modtaget, da de kom tilbage til Danmark. Jeg vil følge i deres fodspor og bringe Eurovision Song Contest tilbage til Danmark.
  • Jeg har altid foretrukket at optræde [barfodet]. Det får mig til at føle [mig] nærmere jorden og gør mig mere afslappet.
  • Jeg elsker at gå ture og være sammen med min familie og venner. Og at læse bøger. Jeg er en rigtig læsehest.
  • Jeg læser både romaner, krimier og biografier. Min yndlingsbog er Stormfulde Højder af Emily Brontë. Det er en mørk historie, der handler mere om hævn end om kærlighed, og mit album er faktisk meget inspireret af den.

Kildehenvisninger

[redigér]