Spring til indhold

Anna Ancher

Fra Wikiquote
Anna Ancher

Anna Ancher(1859 - 1935)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Anna Kirstine Ancher (døbt Anna Kirstine Brøndum) (18. august 1859 i Skagen - 15. april 1935 i Skagen) var en dansk maler og den eneste af Skagensmalerne, der var født i Skagen. Skolet på Vilhelm Kyhns private tegne- og malerskole for kvinder i 1875-78 i København og senere i Paris hos Pierre Puvis de Chavannes sammen med Marie Triepcke, der senere blev gift med P.S. Krøyer. Gift på sin fødselsdag i 1880 med Michael Ancher. Mange af hendes malerier og portrætter kan i dag opleves på Skagens Museum og Ribe Kunstmuseum.


Citater

  • Her er jeg nu oppe i mit dejlige Skagen, hvor nu endelig sommeren er kommen og viser sig med sin fulde varme og kraft, ja, her er nu godt at være, friskhed, luft, og så tillige den dejlige ro og stilhed, jeg elsker så meget, man bliver ikke forstyrret af noget som helst, men [man] har netop så udmærket ro [i sjæl og sind til] at sidde og tænke over hvor meget man kan få bestilt, og hvordan man bedst burde benytte tiden.
  • Vi har haft en noget livlig sommer her i år [1883], og der har da også været heroppe [på Skagen] hvad der kunne komme af interessantheder - både malere, digtere og skribenter.
  • De fleste kunstnere siger da, der er så meget smukt og sandt deri [det skrevne ord i aviser og tidsskrifter].

Kildehenvisninger

[redigér]
  • Voss, Knud: Breve fra Anna Ancher, Herluf Stokholms Forlag, Greve 1984.