Spring til indhold

Adolf Hitler

Fra Wikiquote
Adolf Hitler

Adolf Hitler(20. april 1889 – 30. april 1945)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Adolf Hitler var Tysklands diktator (fører og rigskansler) fra 1933 til 1945. Han var født i den østrigske by Braunau am Inn som søn af en østrigsk toldfunktionær.


Citater

  • Dræb en og du er morder. Dræb millioner og du er erobrer. Dræb alle og du er Gud.
  • Jeg vil have krig. For mig er alle metoder rigtige. Mit motto er ikke "Lad for guds skyld være med forstyrre fjenden." Mit motto er "Ødelæg ham på enhver måde." Jeg er den, der vil føre krigen!
    I want war. To me all means will be right. My motto is not "Don't, whatever you do, annoy the enemy." My motto is "Destroy him by all and any means." I am the one who will wage the war!
  • Kun få lærere forstår, at formålet netop med historieundervisningen aldrig kan bestå i at lære udenad og haspe historieske data og begivenheder af; at det ikke kommer an på, om drenge nøjagtigt ved, når det og det slag fandt sted, når en heltherre fødtes, eller selv når en monark fik sine forfædres krone sat på hoved. nej, du gode Gud, det er ikk det det kommer an på."At lære" historie betyder at søge og finde de kræfter der som årsager fører til de virkninger, vi ser for vore øjne som historieske begivenheder. Kunsten ved at læse såvel som at lære er også her: at huske det væsentlige, glemme det uvæsentlige.
  • Hvis jeg ville, kunne jeg have dræbt alle jøderne. Men jeg valgte at lade nogle af dem leve, så verden kunne forstå, hvorfor jeg dræbte dem.
  • Ham alene, som ejer ungdommen, ejer fremtiden.