Перейти до вмісту

Margrethe Vestager

Матеріал з Wikiquote
Margrethe Vestager

Margrethe Vestager(født 1968)

Biografi på Wikipedia
Værker på Wikisource
Billeder, videoer og lydfiler på Wikicommons
Margrethe Vestager Hansen (født 13. april 1968 i Glostrup) er politisk leder af Det Radikale Venstre samt økonomi- og indenrigsminister siden 3. oktober 2011. Siden 3. oktober 2011 også Danmarks vicestatsminister. Hun har desuden tidligere været undervisnings- og kirkeminister. Hun overtog posten som politisk leder fra Marianne Jelved den 15. juni 2007. Formand for folketingsgruppen 2007 til 2011.


Citater

 • Terrorlovgivningen bør revideres. Jeg er ikke i tvivl om, at vi i skyggen af 11. september gik for vidt og har givet køb på vores egen retssikkerhed, så vi har fået tippet balancen mellem den enkelte borgers retssikkerhed og terrorbekæmpelse. (...) Over hele verden diskuterer politikere, om vi er gået for vidt og har glemt, at fundamentet for ethvert demokrati er retssamfundet. Og de danske politikere, der ikke tør tage den diskussion, er dem, der stikker halen mellem benene, når det for alvor gør ondt.
  DR Nyheder, 18.01.2009
 • Sort røg, hvidt tårn. Langt til hvid røg, sort tårn.
  På Twitter den 28. september 2011 [1] med reference til sort røg fra en brand i København som hun tog billede af, de langstrakte regeringsforhandlinger i Hotel Crowne Plazas sorte tårn, Danhostel Copenhagen Citys hvide tårn og den katolske konklave. "Hvid røg, sort tårn" var også titlen på en portrætbog om hende.
 • Lene Espersen er til grin for sine egne penge. (...) Det her udspil var lavet til at profilere Lene Espersen og Det Konservative Folkeparti som et parti, der er lige så hårdtslående som Dansk Folkeparti. Der har de bare glemt, at man aldrig nogensinde kan komme højre om Dansk Folkeparti.
  DR Nyheder - 17. september 2009
 • Det tror jeg ikke, nej.
  På spørgsmålet "Skal du være Danmarks næste EU-kommissær?" Interviewet blev fremvist igen da det blev meddelt i slutningen af august 2014 at Margrethe Vestager blev ny EU-kommissær [2].